Dea Norberg sångerska Roxette

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dea Norberg från Järnavik i Ronneby kommun ska ut på ny världsturné med Roxette. Foto: Henrik Friberg/SVT

Roxette på ny världsturné – med Dea från Järnavik

Uppdaterad
Publicerad

Per Gessle ska ta sitt Roxette på ny världsturné. Och precis som förra gången är det Dea Norberg från Järnavik som står på scenen och körar.

I klippet får du höra Dea Norberg berätta om hur det känns att åter få turnera med Roxette och vilka som är hennes tre favoritlåtar med bandet.

Hon var tonåring i lilla Järnavik utanför Ronneby när Roxette slog igenom i slutet av 80-talet och hon minns hur hon dansade tryckare till deras låtar.

Ny världsturné

Under Marie Fredrikssons sista världsturné med Roxette fram till 2016 var Dea Norberg med och körade. Och nu när Per Gessle ska ut i världen med Roxette igen är det Lena Philipsson som ska axla Marie Fredrikssons roll med Dea åter som körsångerska.

– Ingen kan ersätta Marie och det är inte det som är meningen. Lena kommer göra sin grej och hon kommer göra de här starka låtarna rättvisa, säger Dea Norberg som jobbat mycket tillsammans med Philipsson tidigare.

Börjar i Sydafrika

Turnén börjar i Sydafrika i februari nästa år, Än finns inga officiella uppgifter om spelningar i Sverige. Men det är något Dea Norberg hoppas på.

– Det är klart att jag hoppas. Att alla ska tycka att det känns bra och att fansen kommer tycka om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.