Som avsändare i mejlet står upplevelsechefen Max Dager – den chef som tillsammans med föreningen Panncentralens företrädare initierade piratprojektet under våren 2019, då först utan att informera ansvariga kulturpolitiker.
Det skickades den 19 juli samma år och kultur- och fritidsnämndens ordförande Elina Gustafsson (S) fick en kopia.
I mejlet redogjorde Max Dager för hur föreningen i detalj skulle kompenseras för det stoppade projektet på Mjölnarholmen.
Dager bad Panncentralen att ”skicka en faktura för båten och tillbehör” – samt en faktura på 25 000 kronor för planerings- och arbetstid.
Men att S-politikern länge haft kännedom om den nu kritiserade uppgörelsen mellan kommunen och Panncentralen förnekade hon så sent som tidigare i veckan.
– Att vi skulle ha betalat någon båt har i alla fall aldrig jag blivit informerad om, sa hon då till SVT.
Efter att ha sett mejlet säger hon sig inte vara lika säker.
– Jag ser ju att det har gått till mig, men jag har inget minne av det. Jag får ganska många mejl och detta skickades mitt under semesterperioden.
Medger att hon borde informerat
Informationen fördes aldrig vidare till nämnden, som därför aldrig heller fick kännedom om att kommunen beviljat utbetalningar på totalt 51 580 kronor – något oppositionspolitikern Sophia Ahlin (M), andre vice ordförande i nämnden, i dag är kritisk till.
Hon vill nu också se att det görs en granskning av förtroendevaldas inblandning i det stoppade piratprojektet.
– Jag sitter i presidiet, det är klart att jag borde ha haft kännedom om det här. Det är naturligtvis frustrerande, säger Sophia Ahlin.
Och Elina Gustafsson medger i dag att hon borde ha informerat nämnden om att kommunen i efterhand kompenserade Panncentralen ekonomiskt.
– Den kritiken har Sophia Ahlin rätt i. Informationen skulle ha gått till hela nämnden, säger Elina Gustafsson.