Ett barn åker ner för en rutschkana i en lekpark, omgiven av andra barn som leker. Solens ljus skiner starkt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här använder eleverna flera av de nya utemiljöerna för första gången. ”Förr var det bara gegga”. Foto: Agnes Norup/SVT

Så har Nättrabys skolgård utvecklats – tack vare medborgarförslag

Publicerad

Arbetet med att utveckla skolgården på Nättraby Kunskapscentrum påbörjades i somras, efter ett inskickat medborgarförslag.

Nu är de första delarna klara, som redan verkar vara väldigt uppskattade.

– Vi barn är mycket gladare och står i kö på varje sak, säger eleven Alva Nilsson.

En ny liten multiarena för bollsport, en ny basketkorg och en lekyta med skönt gummiunderlag vid gungställningarna. Det är vad skolgården i Nättraby har förskönats med den senaste tiden.

De gungor och lekställningar som fanns på platsen sedan tidigare har fått vara kvar – men fått sällskap av ytterligare en lekställning med rutschkana.

– Nu är det nog den bästa skolan ever tror jag, säger Louise Friberg, elev på skolan.

Tack vare medborgarförslag

Skolans elever och personal har länge efterfrågat en bättre skolgård, men det var inte förrän en medborgare skickade in ett medborgarförslag som det blev slag i saken.

– Äntligen har skolgården blivit fixad och iordningställd för att kunna möta elevernas rörelsebehov, både på rasterna och deras fritidstid, säger rektor Jessica Ahlgren.

Skolgården ska också få bättre dränering och vattenavrinning.

– Vi står ju inte helt själva i det här, utan vi har haft ett fantastiskt samarbete med drift- och service enheten och entreprenörerna, säger Jessica Ahlgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.