Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 33-åringen ta kontakt med investerare och Tinderdejter. Foto: SVT

Granskning: Misstänkt konsertbedragare kom över 30 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Konserter med världsstjärnor, internationella festivaler och möjlighet för privatpersoner att göra stora pengar. En 33-årig man i Blekinge fick allt från hockeykompisar till Tinderdejter att investera. Han drog in minst 30 miljoner kronor – men konserterna blev inte av. Nu sitter han häktad misstänkt för grova bedrägerier.

Hur lockade 33-åringen så många att satsa pengar i hans utlovade konserter? I videon ovan får du historien sammanfattad – och ser klipp med mannen själv när han tar kontakt med flera investerare.

I omkring tio år har den 33-årige mannen jagat investerare till konserter med allt från Coldplay och Lady Gaga till Justin Timberlake och Andrea Bocelli. Enligt SVT:s beräkningar har 33-åringen kommit över åtminstone 30 miljoner kronor – men bara en konsert har blivit verklighet.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Misstänkt sitter häktad

Ingen vet med säkerhet vart pengarna har tagit vägen. Men SVT har varit i kontakt med och intervjuat ett stort antal personer som säger sig ha blivit lurade av mannen.

Han greps i mars 2023 misstänkt för flera fall av grova bedrägerier. 33-åringen sitter nu häktad men nekar till alla brottsanklagelser.

Ett par i västra Sverige lockades att skicka fyra miljoner kronor till den misstänkte bedragaren. I klippet nedan hör du kvinnan berätta hur det påverkat deras liv:

Anonym kvinna sitter framför ett fönster, inklippt i bilden syns en betalning över Swish på 100 001 kronor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Paret satsade totalt uppemot fyra miljoner på konserter som aldrig blev av. Hör kvinnan berätta hur de idag lever med skulder – och hör 33-åringen försäkra paret om att han inte lurar dem. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt konsertbedragare i Blekinge

Mer i ämnet