Darren Fennell är platschef på NKT i Karlskrona. Här berättar han om bostadsbristen i kommunen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Darren Fennell är platschef på NKT i Karlskrona. Hör honom berätta om deras utmaningar med att rekrytera anställda – kopplat till bostadsbristen i kommunen. Foto: Frida Lindhe/SVT

Så påverkas storföretaget av bostadsbristen i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det råder brist på bostäder i Karlskrona – samtidigt som flera av de stora företagen i kommunen expanderar. Ett av dem är Verköbaserade NKT som inom fyra år ska nyanställa 500 personer.

– Det är en situation som bekymrar oss, säger platschefen Darren Fennell.

Förutom NKT ser kommunen hur andra stora arbetsgivare som marinbasen, Roxtec och Saab Kockums växer.

Enligt Kristina Stark, stadsarkitekt och chef på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, tittar kommunen och företagen på vilka typer av bostäder som det finns behov av.

– Jag skulle säga att vi ser en brist på det mesta. Det ligger i vår översiktsplan att årligen få till 500 bostäder och nu när företagen växlar upp måste vi verkligen kavla upp ärmarna för att se till att det förverkligas.

Får bo på hotell

Nyligen har NKT anställt drygt 20 personer och för nyanställda som flyttar in till Karlskrona ordnar företaget så de får bo på hotell tills de hittat en bostad.

Hör mer om det i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.