Billy Åkerström (KD), och Magnus Larsson (C), Emma Hilborn (V).

Så säger partierna om KHK:s hyresönskemål

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet brådskar.

Men bara ett av åtta fullmäktigepartier kan i dag ge ett rakt svar till KHK.

Christopher Larsson (SD) gruppledare:

– Sverigedemokraternas grundinställning är att tilldelade medel skall räcka. Kommunen stödjer KHKs verksamhet på en massa olika vis och genom olika förmånliga avtal. Klubben får komma på kreativa lösningar för att lösa sitt underskott genom sponsorer eller nyemissioner. Det är inte aktuellt att skjuta till mer medel till KHK.

Eva Strömqvist (S) ordförande drift- och servicenämnden:

– Jag vill inte kommentera vilka diskussioner som förs. Den dialogen för jag inte i media, men vi kommer att lämna ett besked i början av nästa vecka.

Magnus Larsson (C) kommunalråd:

– Vi är inte helt färdigtänkta i den frågan. Det handlar om att riskminimera och det blir nog svårt att hitta en lösning utan att en part blir missnöjd. Jag tycker också att det är viktigt att vi hittar en bred politisk bas som kan ställa sig bakom beslutet, oavsett vad vi landar i.

Börje Dovstad (L) kommunalråd:

– Den där frågan är fortfarande i beredning och det går inte att ge något svar på. Det måste fram ordentligt med underlag innan man kan ta ställning i den frågan.

Billy Åkerström (KD) vice ordförande:

– Det är svårt att säga ja eller nej eftersom vi inte vet vad avtalet innebär. Men jag ser att det ska till en lösning och vi kommer med all sannolikhet säga ja när den lösningen kommer. KHK är ju en viktig mötesplats och vi måste helt klart komma överens om ett hyresavtal som är genomförbart.

Hanna Ekblad,(M) andre vice ordförande i drift- och servicenämnden:

Vi vill ju lösa situationen för KHK men vi måste veta vad avtalet innebär och att det håller ekonomiskt. Nu är det det är jättemånga frågetecken och känner man från styrets sida att man vill ha med oss på båten måste vi känna oss trygga med beslutet och det gör vi inte nu.

Olle Hilborn (MP) gruppledare:

– Vi har inte sett något förslag att ta ställning till, men vi ser helst att klubben och kommunen kan hitta en lösning som blir ekonomiskt acceptabel för båda parter. Det drivs oerhört mycket viktig verksamhet i klubben, inte minst på ungdoms- och breddsidan, och från Miljöpartiets sida är vi angelägna om att det kan fortsätta.

Emma Hilborn (V) gruppledare:

– I grund och botten har de skrivit under ett avtal och det är ju svårt om vi ska omförhandla dem. Samtidigt så får vi ändå inte in de här pengarna och en omförhandling är det vettigaste i det här läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.