Tre personer visas i en delad bild. Den vänstra personen bär en ljus rosa tröja och sitter mot en vägg. I mitten finns en person med en röd mössa och svart kläder, stående utomhus. Den högra personen har lockigt hår och är klädd i en färgglad skjorta med mönster. Bakgrunden är ljus med höstliga träd i olika färger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är det något man kan undvika så är det bra att de som har informationen delger alla”, säger Sofie Wahlqvist i Karlskrona om SMHI:s nya vädervarningar. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Blekingeborna om SMHI:s nya vädervarningar: ”Tänker efter en extra gång”

Uppdaterad
Publicerad

SMHI:s vädervarningar blir nu tydligare. Tanken är att det ska bli lättare att förstå vilka konsekvenser varningen kan få.

SMHI har tillsammans med länsstyrelsen, MSB och Trafikverket förtydligat beskrivningarna av vad vädervarningarna kan få för konsekvenser.

Emilia Wikström i Karlskrona tror att tydligare vädervarningar kan hjälpa oss ta klokare val.

– Det låter bra att man får veta hur man ska förhålla sig till olika extremväder, säger Emilia Wikström.

Hör vad fler Blekingebor tycker i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.