Skådespelaren, konstnären och författaren Saga Becker från Ronneby uppgavs ha dött på Flashback, efter skoldådet i Malmö. Foto: SVT

Ronnebyprofil påstods vara offer i skoldådet i Malmö: ”Läskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen kom rapporter om att två kvinnor dött efter ett grovt våldsbrott på en skola i Malmö. Det tog inte lång tid innan rykten spreds om att Ronnebyprofilen Saga Becker var ett av offren.

– Det var läskigt att läsa kommentarerna och sedan behöva ringa min familj, säger hon.

Det var under måndagskvällen som två kvinnor i 50-årsåldern, som jobbade på gymnasieskolan Malmö Latin, dog efter ett grovt våldsbrott på skolan. En 18-årig man som är elev på skolan har under natten anhållits misstänkt för mord.

Senare under kvällen började privatpersoner skriva på sajten Flashback om händelsen, och det dröjde inte länge förrän skådespelaren och författaren Saga Becker från Ronneby påstods ha avlidit i dådet.

Skoldådet i Malmö

– Jag vet inte var det här kommer ifrån, jag var inte ens i Malmö igår. Jag har föreläst om trans och HBTQ på skolan för två år sedan, så det kanske finns en gammal lista, säger Saga Becker.

”Jag lever och är i trygghet”

Under kvällen tvingades hon själv att posta ett inlägg i sociala medier:

”Det går tydligen rykten på flashback att jag är ett av offren i Malmö vilket inte är fallet! Jag lever och är i trygghet bara så alla vet”, skriver Saga Becker på sin Facebooksida, något som även Expressen har uppmärksammat.

– Det var kaos hela kvällen med så många som hörde av sig och var oroliga. Man blir så medveten om hur snabbt ett rykte sprids. Speciellt i dessa tider med Ukraina och Ryssland. Det är jättehemskt.

Saga Becker uppger att hon trots allt mår bra och att hennes tankar går till offrens familjer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skoldådet i Malmö

Mer i ämnet