Foto: Johan Nilsson/TT

SD i Sölvesborg i krismöte – vill utesluta medlem

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens inom Sverigedemokraterna i Sölvesborg så hölls det under söndagen ett flera timmar långt möte. Där ska det bland annat ha diskuterats uteslutning av medlemmar som vänt sig mot gruppledaren Louise Erixon, enligt BLT.

I slutet av augusti avgick samtliga i den lokala styrelsen för Sverigedemokraterna i Sölvesborg. Enligt uppgifter till flera olika medier ska det ha handlat om en schism med Louise Erixon, men enligt partiets officiella hållning hade det att göra med det dåliga resultatet i EU-valet.

Söndagens möte ska vara ett efterspel från den senaste tidens turbulens, det rapporterar BLT.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Vägrar säga upp sina uppdrag

Enligt uppgifter till tidningen ska mötet handla om tre medlemmar som vänt sig mot Erixon och sedan vägrat avsäga sig sina uppdrag.

Under söndagens möte togs frågan om uteslutning upp gällande en av medlemmarna. Fullmäktigegruppen vill skicka frågan vidare till partiets medlemsutskott. Och enligt BLT fanns det ett stort stöd för det. 15 av 20 ledamöter ska ha röstat för att medlemsutskottet ska ta upp frågan om uteslutning, fyra var emot och en avstod.

Louis Erixon vill inte kommentera

Men när SVT Nyheter Blekinge når gruppledaren Louise Erixon vill hon inte bekräfta uppgifterna.

– Allt som togs upp i mötet är interna frågor och inget jag kommer kommentera i media, säger hon.

Var det ett bra möte?

– Ja, det tycker jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sd-sprickan i Sölvesborg

Mer i ämnet