• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Flera personer sitter vid långbord och arbetar med pussel i en träpanelerad lokal. De fokuserar på att placera bitar på sina bord. Rummet har en avslappnad och social atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vissa deltagare hade rest långväga för att göra upp i pusseltävligen i Backaryd. Se vinnarna i klippet. Foto: Karin Karltun/SVT

Se när entusiasterna gör upp i Blekinges största pusseltävling

Uppdaterad
Publicerad

Snabbast vinner, det var vad som gällde när Blekinges största pusseltävling gick av stapeln i Backaryd under lördagen.

Det är andra gången som Backarydsbon Tina Eriksson anordnar en pusseltävling. Själv bor hon på orten men de flesta av deltagarna är inte lokala utan har rest långväga.

– Det finns anmälda från både Stockholm, Göteborg och Skåne, berättar Tina Eriksson.

Tävlar om biljett till SM

Tävlingen arrangeras i samarbete med Svenska pusselförbundet och de deltagare som kommer på första, andra och tredje plats får avgiften betald till nästa upplaga av SM.

Under dagen tävlas det i två olika kategorier, par och singel. Båda går ut på samma sak, att bli klar så fort som möjligt.

Vad är det som är så kul med att tävla i pussel?

– Det är en adrenalinkick samtidigt som det är avslappnande, det är kul helt enkelt, säger Tina Eriksson.

Spela klippet för att se vilka som vann tävlingen i par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.