• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varning för otäcka bilder. Foto: SVT

Lista: Skador i Hockeyettan genom åren

Uppdaterad
Publicerad

Hockey är en snabb och spännande sport, men den kan också vara farlig. Spolad is och vassa skenor har under åren i Hockeyettan i Blekinge i vissa stunder inte varit den bästa kombinationen.

I klippet ovan listas tre av de värsta skadorna, läs mer om varje punkt i texten nedan.

1. Under ett Blekingederby mellan Mörrum Hockey och KRIF Hockey vintern 2021 får Mörrumsspelaren Caleb Eefting en skridskoskena över halsen när en spelare i motståndarlaget tappar balansen.

– Jag tittade ner och såg en cirkel av blod runt mig. Då förstod jag att det var illa. Jag tänkte att jag skulle dö där på isen, sa Caleb Eefting till SVT Nyheter Blekinge knappt tre veckor efter olyckan.

Skena i skrevet

2. Leroy Eklöw från Olofströms IK får sitt urinrör skadat våren 2012 när en tackling på isen leder till att en skidskoskena hamnar i hans skrev.

”Hoppades kroppspulsådern inte var av”

3. KRIF-spelaren Oskar Drugge får ett djupt sår i låret vintern 2015 under en seriefinal mot Helsingborg. När han ramlar på isen råkar en spelare i motståndarlaget kliva mellan skydden på honom.

– Jag hoppades bara att kroppspulsådern inte var av, för då förstod jag att det skulle sluta illa. Som tur väl var fanns det en matchläkare med erfarenhet som ambulanssjukvårdare i hallen, sa han kort efter olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.