Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den tidigare skolanställde mannen står nu åtalad för flera fall av våldtäkter och sexuella övergrepp mot barn. Foto: Magnus Lejhall/TT

Man åtalas för barnvåldtäkter på flera elever på samma skola

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare skolanställd i Blekinge åtalades i dag för flera fall av våldtäkter och sexuella övergrepp. Offren var elever på skolan i östra Blekinge.

Den åtalade mannen erkänner brott och som bevisning finns bland annat sms-konversationer mellan den tidigare anställde och eleverna. I några fall ska mannen ha förmått barnen att onanera och sedan skicka filmer till honom.

När mannen avslöjades tidigare i år fick han omedelbart lämna sin tjänst i den aktuella kommunen. Mannen har suttit häktad sedan i slutet av mars.

Enligt åtalet rör det sig om fem drabbade barn. Totalt handlar det om 19 åtalspunkter i form av upprepade fall av våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt övergrepp och ofredande mot barn samt att mannen tagit kontakt med barn för att träffa dem i sexuellt syfte. Mannen har också innehaft barnpornografiskt material i form av bilder och en film.

Åklagare Nina Ljung vill inte kommentera utredningen eller bevisläget mer i dagsläget.

– Av hänsyn till de iblandade vill jag inte gå in så mycket på utredningen, säger hon.

SVT Nyheter Blekinge har utan framgång sökt den tilltalades försvarsadvokat för en kommentar.

I klippet nedan berättar SVT:s reporter Henrik Friberg om reaktionerna i orten när våldtäkterna först blev kända.

reporter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Henrik Friberg besökte orten när våldtäkterna först blev kända. ”Flera boende uttrycker bestörtning”. Foto: Henrik Friberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.