Björkholmen i Karlskrona. Foto: TT

Stödpaket till besöksnäringen i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Företag inom besöksnäringen kan nu söka ekonomiskt stöd från Karlskrona kommun. Totalt satsar kommunen 10 miljoner kronor för att stötta näringslivet i coronakrisen.

Företag inom besöksnäringen i Karlskrona, som påverkas negativt på grund av coronakrisen, kan nu söka ekonomiskt stöd, beslutade Karlskrona kommuns krisledningsnämnd på tisdagen. Som mest kan ett företag få 50 000 kronor.

– Karlskronas många företag inom turism och besöksnäring har en tuff situation och går mot en mycket osäker sommar. Våra företag är oerhört viktiga för oss som kommun och vi kommer göra vad vi kan för att underlätta och hjälpa i den speciella och svåra tid vi går igenom, säger Sandra Bizzozero, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Corona i Blekinge

Stödet ges främst till företag som har merkostnader för åtgärder för att minska smittspridningen, som har kostnader för arrangemang som inte går att genomföra eller som har merkostnader i samband med förändringar i marknadsföring.

Senast 1 juni ska företagen ansöka om bidraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet