Från och med augusti finns en ny utbildning i Ronneby, för ett yrke där det finns många jobbmöjligheter. Foto: SVT

Stor efterfrågan på fastighetstekniker – då öppnar nya utbildningen i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Jämfört med resten av landet är efterfrågan på fastighetstekniker större i Blekinge. Till hösten startar en ny utbildning i Ronneby, där man kan läsa till just det eftertraktade yrket.

Fastighetstekniker har en ljus framtid på Blekinges arbetsmarknad – enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen, som säger att efterfrågan på dessa yrken är större i Blekinge än i resten av landet.

Med start i augusti börjar en ny utbildning i Ronneby, där man kan läsa till just fastighetstekniker. Det är via ett samarbete med KYH, som är en av de största yrkeshögskolorna i Sverige.

Utbildningen är ännu öppen för sen anmälan.

– Söktrycket ser bra ut men vi ser gärna fler sökande, säger Ulrica Arnoldsson, utbildningshandläggare på Campus Ronneby.

Planen är att starta upp fler klasser hösten 2025 samt 2026.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt fastighetsteknikern Jens Farber. Följ med han på jobbet och se hur en arbetsdag kan se ut. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.