fotbollsfans

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mjällbysupportrarna i Mjällby AIF tycker redan att det känns tryggt och säkert att gå på fotboll på Strandvallen. Foto: SVT

Supporterföreningens kritik mot nya säkerhetsförslaget: ”Irrelevant för Mjällby”

Publicerad

Mjällby AIF:s supporterförening Sillastrybarna är kritiska till flera av de förslag som Svenska Fotbollsförbundet presenterat för att öka säkerheten på de allsvenska fotbollsarenorna.

– Det är främst hos storklubbarna som säkerhetsproblemen finns. Då är det fel med kollektiv bestraffning, säger supporterföreningens ordförande Patrik Thorell.

Svenska fotbollförbundet har tagit fram ett förslag på åtgärder för att öka säkerheten på de svenska fotbollsläktarna i Allsvenskan och Superettan till nästa säsong.

Ett av förslagen är att supporterklacken måste ha sin ståplatsläktare på kortsidorna av arenorna. Något som skulle innebära att Mjällby, i likhet med bl a Halmstad och Västerås, skulle behöva bygga om sin arena.

– Det känns rätt irrelevant. Inte minst för Mjällby där säkerheten är god, säger Patrik Thorell.

Ökad kontroll

Andra förslag är ökad kameraövervakning och granskning av tifon och banderoller.

– Det känns fel att man ska censurera fotbollssupportrar som har öppna åsikter likt alla andra i landet. Det finns ju redan lagar som reglerar yttrandefrihet o s v, säger Thorell.

Önskar mer kommunikation

Kritiken gäller också att man i framtagandet av förslagen inte kommunicerat med supporterföreningarna.

– Det känns som man går över huvudet på supportrarna och det tror jag inte är rätt väg att gå, säger Thorell.

I klippet kan du höra Patrik Thorell resonera om SvFF:s förslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.