evakuering av passagerare på Öresundståg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionstyrelsens ordförande Robert Lindén (SD) var en av många som fick evakueras från Öresundståget under morgonen. Foto: Privat / TT

Här evakueras regiontopparna: ”Annorlunda start på arbetsveckan”

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen stoppades tågtrafiken efter att en brusten elledning orsakat en mindre brand vid järnvägsspåret. Ombord på tåget satt delar av Region Blekinges politiska ledning – som tvingades evakueras och ta buss in till Karlskrona.

– Det blev en minst sagt annorlunda start på arbetsveckan, säger regionstyrelsens ordförande Robert Lindén (SD)

Öresundståget mellan Ronneby och Karlskrona stoppades under måndagsmorgonen. Orsaken var en nedriven kontaktledning vid Levalunda utanför Ronneby, som i sin tur orsakat en brand vid tågspåret.

– Det blev en mindre gräsbrand, men den är nu släckt. Ledningen ligger vid sidan om tågspåret, men så länge den ligger nere så får tåget ingen ström. Vi kommer vara kvar på platsen och vara behjälpliga med evakueringen, säger Jonas Kullberg på räddningstjänsten vid niotiden på morgonen.

Tåget med cirka 90 passagerare fick evakueras och ersättningsbussar har satts in på sträckan.

Blev sena till gruppledarmötet

Ombord på tåget fanns delar av Region Blekinges politiska ledning som fick anlända något senare till det planerade gruppledarmötet på Wämö center denna måndag.

– Det blev minst sagt en annorlunda start på arbetsveckan, men det var proffsig personal ombord och härlig stämning hos passagerarna, säger regionstyrelsens ordförande Robert Lindén (SD).

Det är andra gången på kort tid som räddningstjänsten rycker ut till platsen av samma orsak, att en elledning som gått av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.