Den 53-årige Blekingeföretagaren har varit direkt involverad i 108 olika bolag den senaste tiden – och i flera fall skrivit under falska årsredovisningar för att möjliggöra kreditköp.
Den totala summan på fordringar och betalningsförelägganden mot mannens bolag uppgår till minst 4,5 miljoner kronor, varav delvis statligt ägda Telia står för omkring en tredjedel.
– Vi kan inte kommentera enskilda kunder på grund av vår kundsekretess, säger Irene Krohn, presschef på Telia.
”Gjorde att vi kunde sätta stopp”
Exakt vad det är Telia har sålt till mannens bolag vill presschefen inte svara på, men enligt källor till SVT kan det handla om telefoner.
– Han sa till mig att han skulle byta jobb och börja kränga telefoner uppåt landet, säger en man som tidigare haft kontakt med 53-åringen.
Och trots att Telia till synes blivit av med en stor summa pengar i det misstänkta bedrägeriupplägget, menar bolaget att deras säkerhetsrutiner har fungerat.
– Jag kan säga att våra rutiner har fungerat som de skulle, trots fordringarna. De fungerade bra vilket gjorde att vi kunde sätta stopp för det här och begränsa skadorna, säger Irene Krohn, presschef på Telia.
Kan vi som skattebetalare och delägare i Telia vara trygga med era säkerhetsrutiner?
– Vi tittar hela tiden över rutinerna och våra stödsystem och följer utvecklingen av nya bedrägerimetoder. Naturligtvis är det här olyckligt, men det är hela tiden en kapplöpning mellan samhället och de kriminella när det gäller den här typen av bedrägerimetoder.