man leds in i rättegångssal

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rättegången mot mannen som misstänks för en rad sexuella övergrepp mot barn inleddes under torsdagen. Foto: Sofia Widerberg Fisher/SVT

Skolanställd våldtog flera barn – döms till sex års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige mannen var tidigare anställd på en F-6 skola i östra Blekinge. Nu döms han till sex års fängelse i Blekinge tingsrätt för flera fall av våldtäkt mot barn.

Nu faller domen mot den 22-årige mannen som tidigare varit anställd på en skola i östra Blekinge. Mannen häktades i slutet av mars i år och brotten ska ha begåtts mellan 2023 och 2024.

Totalt är det 19 sexualbrott som mannen har stått åtalad för – bland annat upprepade fall av våldtäkt mot barn, sexuella övergrepp och utnyttjande av barn för sexuell posering. Minst två av barnen ska ha varit elever på skolan som mannen arbetade på och samtliga barn är under 15 år.

Mannens försvarare Jonna Håkansson har tidigare i en intervju med SVT sagt att de förväntar sig en fällande dom.

– Han erkänner flertalet av de gärningarna, säger Jonna Håkansson, advokat.

Åklagaren yrkade på åtta års fängelse – men mannen döms nu till sex års fängelse.

Han frikänns från två fall av våldtäkt mot barn men döms för de övriga åtalspunkterna. Bland annat för våldtäkt mot barn vid sex olika tillfällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.