Tvådelad bild på dels Karlshamnsbostäders logotyp och dels porträttbild på moderata kommunalrådet Magnus Gärdebring.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunalrådet Magnus Gärdebring (M) om att Karlshamnsbostäder fått klartecken av kommunfullmäktige att sälja 192 lägenheter i Asarum. Foto: SVT

Trots kritik – nu ska Karlshamn sälja 200 lägenheter i Asarum

Publicerad

Karlshamnsbostäders planerade försäljning av 192 lägenheter i Asarum har nu fått klartecken. Turerna kring försäljningen har kantats av protester från boende och politisk strid.

Det kommunala bostadsbolaget vill sälja 192 lägenheter vid Frälsegårdsvägen, Jasminvägen och Dyks väg i Asarum. Intäkterna från försäljningen ska användas till nybygget av 44 lägenheter på Möllebacken i Karlshamn.

Sedan förslaget lanserades förra sommaren har det fått kritik från boende, Hyresgästföreningen och oppositionen.

– Jag tycker det är ett dåligt förslag. Det blir för få nybyggda lägenheter i förhållande till det man säljer, har oppositionsrådet Per-Ola Mattsson (S) tidigare sagt till SVT.

Men styrande Karlshamnslaget, som består av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, har hela tiden försvarat förslaget.

– Ett av syftena är att Kabo vill bygga nytt och då måste bolaget frigöra kapital för att göra det, säger kommunalrådet Magnus Gärdebring (M).

Karlshamns kommunfullmäktige gav klartecken till försäljningen på måndagen med röstsiffrorna 30 för och 21 emot. Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet reserverade sig mot beslutet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.