Två poliser till sjukhus efter krock på E22 i höjd med Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

En polisbil och personbil krockade efter en kortare biljakt på E22 vid Ronneby under söndagseftermiddagen. Två poliser och bilföraren fick föras till sjukhus med ambulans. Poliserna kunde under kvällen lämna sjukhuset.

Vid halv fem på söndagseftermiddagen fick polisen larm om en personbil som körde vingligt på E22 i riktning mot Ronneby.

När polispatrull lokaliserar bilen väljer den att inte stanna utan fortsätter mot Ronneby. Polisen tar upp jakten och under förföljandet krockar personbilen med en polisbil, mellan Ronneby norr och Ronneby öst. Ytterligare detaljer kring olyckan är oklara.

– Men det är polisbilen som blir påkörd av personbilen på något sätt, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.

Poliser till sjukhus

Två poliser samt föraren av personbilen fördes till sjukhus med ambulans. Alla ska ha varit vakna och talbara när de togs till sjukhus.

– Vi arbetar aktivt med ärendet med flera patruller på platsen, vi har ingen brottsrubricering ännu. Men platsen ska dokumenteras och vittnen höras, säger Patric Fors.

Båda bilarna fick bärgas. E22 runt olycksplatsen var efter olyckan helt avstängd men Trafikverket meddelade vid 19-tiden att det åter är full framkomlighet.

Poliserna kunde under kvällen lämna sjukhuset. Skadeläget på föraren till personbilen, en man i 80-årsåldern, är ännu oklart. Mannen misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.