Tre delade bilder visar olika platser i en trädgård med gröna växter och grus. Den första bilden visar en mörk jordgrop omgiven av låga växter. Den andra bilden har runda områden med vissna växtdelar och synliga jordgropper i en mer grusig miljö. Den tredje bilden visar en större jordgrop med löv som ligger spridda i den svarta jorden. Stöld, växtstöld, Ronneby kommun, Brunnsparken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var jättestora och fina exemplar – det går inte att köpa in nya sådana” säger Joakim Persson på parkförvaltningen i Ronneby kommun. Foto: Fredrik Weibull/SVT, Ronneby kommun.

Unika växter stals från Brunnsparken i Ronneby: ”Det är bedrövligt”

Publicerad

Flera unika växter har försvunnit från en rabatt i Brunnsparken i Ronneby kommun. Stölden har nu polisanmälts och övriga växter har flyttas till ett växthus.

Det var i måndags som parkförvaltningen i Ronneby kommun upptäckte att flera växter var borta. Det handlar bland annat om Pelarkaktus, klippkaktus, agave och svärmorskudde som försvunnit. Värdet på växterna uppskattas till cirka 25 000 kronor, enligt kommunen.

– Efter att vi kom hit i helgen så hade någon eller några varit här och grävt upp över ett tjugotal plantor, så vi fick ju avveckla rabatten för säsongen. Det är jättetråkigt. Det är bedrövligt, säger Joakim Persson som är enhetschef på parkförvaltningen i Ronneby kommun.

Funderar på kameraövervakning

Händelsen har polisanmälts och nu funderar kommunen på att sätta upp kameror för att undvika fler stölder.

– Det är väl absolut någonting vi kan fundera på och se över om det vore möjligt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.