Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna, Anna och Jenny. Tre av tolv kvinnliga konstnärer, som håller gemensam utställning på Stumholmen i Karlskrona – hela sommaren. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Utan konsthall – då slår tolv konstnärer sig ihop: ”Energi”

Uppdaterad
Publicerad

Den som törstar efter kultur kan vända blicken mot Stumholmen i Karlskrona. Där har tolv konstnärer samlat sina verk till beskådan hela sommaren.

– Tyvärr finns det begränsade möjligheter att ställa ut. Det är en styrka att gå ihop och göra det tillsammans, säger Anna Enquist Müller, föreningsordförande i Konst i blickpunkt.

Anna Tegel och Jenny Gustavsson är två av konstnärerna som ställer ut på Galleri Gatelj. Att skapa konst har varit en helande tillflykt i vardagen för dem båda.

– Jag var hjärtsjuk när jag var liten. Det är nånting med det där, man behöver liksom bearbeta sina erfarenheter, säger Jenny Gustavsson, som målar just hjärtan.

Vill utveckla konsthall

Konstföreningen undersöker möjligheten att hitta en större lokal, där även verkstad kan inrymmas. En liten konsthall – där medlemmarna har chans att både skapa och ställa ut sin konst.

– Vi ser över möjligheterna att utveckla vår förening, säger Anna Enquist Müller, föreningsordförande.

Utställningen pågår till den 17 augusti.

Se konstverken i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.