E22 i Karlshamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vägarbetet efter lastbilsolyckan i höstas är nu färdigt. Foto: SVT/Philip Nilsson

Vägarbetet efter lastbilsolyckan klart – Notan: 8 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken rullar som vanligt igen på E22 utanför Karlshamn. Broreparationerna efter lastbilsolyckan i höstas är klara. Kostnaden blev enligt plan: 8 miljoner kronor.

– Hela konstruktionen blir bättre. Ny kantbalk och nya räcken med bättre standard, säger Bekir Özdemir, projektledare på Trafikverket.

Sedan lastbilsolyckan i höstas på E22 utanför Karlshamn har det varit begränsad framkomlighet och sänkt hastighet på sträckan.

Nu är arbetet färdigt och trafiken rullar som vanligt. Och man passade också på att öka säkerheten ytterligare på bron.

– Vi passade också på att sätta en betongbarriär som mittseparation istället för räcke, säger Bekir Özdemir.

Budgeten för arbetet efter olyckan låg på 8 miljoner kronor, och enligt Bekir Özdemir har man klarat att hålla sig inom den.

Fler reparationer planerade

Nu planerar man för att göra samma sak på andra sidan bron.

– Det ligger i vår planering men det finns inget beslut ännu för när vi sätter igång. Men kanske 2025 eller 2026, säger Bekir Özdemir.

Under 2025 kommer man också göra reparationer med konstruktionen under bron, men det kommer inte ha någon större påverkan på trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.