Knut Hahn-loppet i Ronneby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förstaårseleven Vilmer Nilsson Berglund var först i mål när Knut Hahn-loppet genomfördes i Ronneby under fredagen. Foto: Agnes Norup/SVT

Här vinner Vilmer Knut Hahn-loppet – första på 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Efter 30 år väcktes under fredagen en gammal tradition till liv – nämligen Knut Hahn-loppet i Ronneby.

Vilmer Nilsson Berglund går i ettan på samhällsprogrammet och var den som var snabbast i mål när Knut Hahn-loppet efter många år återigen arrangerades i Ronneby.

– Det är helt sjukt. Det var kanske en kilometer kvar när jag tog ledningen, då bara tryckte jag och kände att nu kör vi, säger Vilmer Nilsson Berglund vid målgång.

6,5 kilometer långt

Tävlingen som arrangeras vid gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby är ett cirka 6,5 kilometer långt lopp på mestadels grusväg.

– Det var dags att arrangera det här igen. Vi har varit flera som varit så sugna på att arrangera det här. Det känns så bra, säger Malin Svedberg, som jobbar på skolan och som varit en av arrangörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.