Nu granskas också Therese Åbergs (M) arvoden. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Ytterligare en Ronnebypolitikers arvode granskas

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska moderaten Therese Åbergs arvoden granskas då det enligt BLT finns misstankar om att hon fått felaktiga utbetalningar.

– Utan att räkna på procentsatsen exakt så är det cirka 90 procent som är fel, säger kommunalrådet Ola Robertsson (S) till tidningen.

Efter granskningen av Ronnebymoderaten Åsa Evaldssons arvoden ska nu ytterligare en av kommunens moderater granskas. Det beslutade personalutskottet i fredags.

Efter att Therese Åberg (M), tidigare ordförande i arbete och välfärdsnämnden, slutat sitt uppdrag har hon rapporterat in sin tid till lönekontoret men också bett dem att kontrollera så hon inte av misstag får dubbelt betalt.

– Tydligen har vår konversation om det som ännu inte är utbetalt blivit offentlig, fastän det borde vara ett arbetsmaterial, säger Therese Åberg (M) till SVT.

Hon säger vidare att hon välkomnar en granskning.

– Varsågoda att titta på det som är utbetalt och återkom med vad jag gjort för fel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.