Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är en liten by och det här med att sitta i en styrelse kan vara lite skrämmande”, säger Emma Granberg, en av de som kallat till möte för att rädda Äppelbo AIK. Foto: Sofie Lind/SVT

Systrarna i Äppelbo kämpar för idrottsklubbens överlevnad – ”Riktigt tråkigt om vi får lägga ned”

Publicerad

Idrottsföreningen Äppelbo AIK, firar 100 år i år som klubb – men hotas just nu med nedläggning. Klubben är i akut behov av en styrelse och nu har det kallats till ett krismöte med förhoppningen att rädda föreningen.

– Vi måste lösa det här, säger Tilda Granberg, en av de engagerade.

Syskonen Tilda och Emma Granberg kämpar i klubbens fotbollssektion, som i år lagt ner stor del av sin verksamhet till följd av läget i föreningen.

De märker hur eldsjälar blir färre i bygden och att de ideella krafterna sinar.

– Det är inte som förr. Det är färre ideella krafter nu, säger Tilda Granberg och får medhåll av Emma.

Kallat till krismöte

Föreningen har nu kallat till ett krismöte för att lösa situationen. Det behövs engagerade till huvudsektionens styrelse – ett problem som funnits i flera år, men som nu blivit akut.

Har ni satt något ”slutdatum” för när ni måste besluta om klubbens nedläggning?

– Inget vi satt just nu, utan vi har krismötet först och så tar vi det därifrån, säger Emma Granberg.

”Som barn ska man kunna cykla till en fotbollsträning” – hör mer i klippet om varför syskonen Granberg tycker det är viktigt att det finns en lokal idrottsklubb i Äppelbo.

”Det är inte som förr”, säger Tilda Granberg, engagerad i Äppelbo AIK, som berättar att det är allt svårare att få människor att ställa upp ideellt. Foto: Sofie Lind/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.