34-åring åtalas för Riazat-ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Efter två års väntan åtalas nu en 34-årig man från Borlänge misstänkt för att ha ofredat vänsterpartisten Daniel Riazat.

Det var i slutet av januari 2012 som vänsterpolitikern från Falun, Daniel Riazat höll tal vid en antirasistisk manifestation i Ludvika.

”Ni är landsförrädare. Vi kan krossa er”

Efter manifestationen gick Riazat och en grupp med ungdomar till en lokal i Ungdomens hus i Ludvika. Enligt Daniel Riazat så tvingade sig kort därefter, ett tiotal personer som utgav sig vara från den svenska motståndsrörelsen, in i lokalen.

Gävledala: Riazatmisshandel

Enligt åtalet ska 34-åringen ha tagit tag i Riazats kläder och försökt dra ut honom ifrån lokalen. Motivet misstänks vara att kränka Riazat på grund av han etniska ursprung.

– De kom in och skrek ”det här är svenska motståndsrörelsen, vi är här för att skydda norden, ni är landsförändare allihopa, vi kan krossa er och göra vad vi vill med er”, berättar Daniel Riazat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Riazatmisshandel

Mer i ämnet