Kristinehallen i Falun byggs om enligt förslaget Foto: Anders Hansson

Beslut idag: Kristinehallen i Falun byggs om enligt förslaget

Uppdaterad
Publicerad

Idag klubbades ombyggnaden av Kristinehallen i Falun igenom i kommunfullmäktige enligt det förslag som lagts av kommunstyrelsen. Beslutet togs efter en lång debatt men utan större motsättningar.

Det som beslutades idag på ett helt digitalt fullmäktige var egentligen själva detaljplanen för Kristinehallen och där även det intilliggande Kristinegymnasiet ingår. Trots att det funnits väldigt delade meningar i den allmänna debatten om en utbyggnad verkligen kommer att göra Kristinehallen till ett konserthus, så har det däremot funnits en ganska stor samsyn i den politiska sfären.

– Vi har ju skrivit under en avsiktsförklaring både från kommunen och Region Dalarna, så det har länge funnits en samsyn på den här frågan, säger Susanne Norberg (S) som är ledamot i kommunfullmäktige.

Kristinehallen i Falun

Lång debatt men utan motsättningar

Debatten pågick i 45 minuter men präglades trots det av stort samförstånd och ingen yrkade avslag till kommunstyrelsens förslag. Däremot ville flera partier ha protokollsanteckningar, bland annat Miljöpartiet som menade att det behövs en större plan för hela kulturflivet i Falun.

Upplägget blir nu att kommunen ska bygga om Kristinehallen för en kostnad som beräknats till 110 miljoner kronor. Kommunen kommer sedan hyra ut hallen till Region Dalarna och Dalasinfoniettan som sorterar under länsmusiken Musik i Dalarna.

Det som återstår nu innan ombyggnaden kan genomföras är bland annat bygglov vilket kommer att hanteras enligt gängse rutiner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kristinehallen i Falun

Mer i ämnet