Bil körde in i bropelare utanför Vikarbyn – en person allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en trafikolycka på riksväg 70 utanför Vikarbyn tidigt på lördagsmorgonen. Fem personer fanns i bilen, som ska ha kört in i en bropelare.

Olyckan inträffade vid 04.30. Tre av de inblandade kunde ta sig ut ur bilen själva. Två fick tas loss av räddningstjänstens personal.

Enligt Region Dalarna har fyra personer fått vård. En person skadades allvarligt och transporterades med ambulanshelikopter till Falu lasarett. Övriga fördes till Mora lasarett. Två av de som fördes till Mora konstaterades vara oskadda och hade vid lunchtid på lördagen kunnat lämna sjukhuset. Två personer är fortfarande inlagda – den allvarligt skadade och en med lindriga skador. Samtliga inblandade är i 20-årsåldern.

Vägen stängdes av i samband med räddningsarbetet. Polisen har inlett en utredning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.