en man från brandkåren gestikulerar, brandbil och byggnader bakom

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det blev stort pådrag i centrala Borlänge för att stoppa branden – som kunde ha blivit mycket värre. Foto: Anders Hansson/SVT

Brand i hotellbyggnad i Borlänge centrum

Uppdaterad
Publicerad

Det brann under lördagen i en byggnad i centrala Borlänge, som inrymmer ett hotell. Det är tredje gången på bara några månader som det brinner i samma byggnad. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Räddningstjänsten larmades efter att inringare sett rök och lågor från byggnaden.

– De har släckt en brand uppe på vinden och letar nu efter glödbränder, berättar polisens vakthavande befäl Niklas Bruhn under lördagseftermiddagen.

Flera personer slog larm om att de sett att det slog ut lågor och rök ur fastigheten. De två översta våningarna tillhör ett hotell.

– Det bodde folk på hotellet men de hade tagit sig ut när vi kom, säger räddningsledare Daniel Östling.

Har brunnit förut

Enligt Niklas Bruhn har ingen person behövt vård.

– Det är för tidigt att säga hur stora skadorna är, säger han.

Det är tredje gången i år som det brinner i samma byggnad. I slutet av maj fick hotellet utrymmas efter en nattlig brand i ett av rummen, och någon vecka senare – då hotellet fortfarande var stängt – brann det igen. Då misstänkte polisen att branden var anlagd.

Helgens brand utreds som misstänkt mordbrand, uppger polisen under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.