Lastbil som står på en väg med rök och lågor som kommer från bakänden. Området runt omkring har höstfärgad vegetation.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det har smällt under tiden det brunnit”, berättar Johanna Carlsson som blev vittne till branden och larmade SOS. Foto: Johanna Carlsson

Brand i lastbil på riksväg 70 i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil började brinna på riksväg 70 i Rättviks kommun under torsdagsförmiddagen. Branden har lett till stora problem i trafiken förbi platsen.

Ingen person ska ha skadats i branden, men vägen stängdes av under räddningsarbetet i höjd med Öja, mellan Vikarbyn och Ickholmen.

– Det har smällt under tiden det brunnit, 3-4 gånger, berättar Johanna Carlsson som var på väg till en hästhage i närheten när hon och hennes vän blev vittnen till branden.

– Vi var på väg över viadukten och såg att det stod en lastbil som stannat, sen började det ryka vitt och grått och sen självantände det och då ringde jag 112, berättar hon.

Branden i lastbilen startade strax före klockan 10. Vid 11-tiden kunde vägen öppnas, men det var fortsatt begränsad framkomlighet på platsen och trafiken leddes om fram till klockan 14, enligt Trafikverket.

Olyckan inträffade mellan vikarbyn och Ickholmen, på riksväg 70. Foto: Johanna Carlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.