Ett 30-tal demonstranter tågade genom Borlänge för att demonstrera mot bensinpriset, som höjts på senare tiden. Foto: SVT

Bränsleupproret i Borlänge: ”Bensinen borde kosta 6 kronor litern”

Uppdaterad
Publicerad

Ett drygt 30-tal personer demonstrerade under lördagen mot de höga skatterna på fossila bränslen. Några bar plakat och banderoller och tågade från Norra Backa och in till centrum och tillbaka, några åkte i bilar med skyltar på.

En man kom fram och berättade att han måste byta jobb för han hade inte råd att pendla ca sju mil enkel resa till jobbet. När SVT bad om en filmad intervju backade han ur.

Även en annan person som uttryckte synpunkter på regeringens bränslepolitik ville avstå från filmad intervju. Den mannen sa också att han inte trodde att människan påverkat klimatet.

– I Ryssland kostar bensinen bara 6 kronor litern! Det borde den göra här också, menade mannen som inte ville framträda men ändå hade synpunkter.

Han avstod från filmad intervju eftersom han tidigare fått ta emot hat och hot, sa han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.