Till vänster Mats Omne framför Magasinets tegelbyggnad och moderna entré i Falun. Till höger kalkbrottet och läktarna på Dalhalla i Rättvik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet får du se Mats Omne berätta mer om framtidsplanerna och vad Dalhalla kan bidra med till Magasinets verksamhet. Foto: Alfred Jakobsson/SVT

Dalhalla flyttar in på Magasinet – ska locka större artister till Falun

Publicerad

Nöjesarrangörerna Dalhalla i Rättvik och Magasinet i Falun gör gemensam sak. I ett nytt samarbete ska Dalhalla hjälpa till med att anordna konserter och stora underhållningsakter i Magasinets lokaler.

Kulturföreningen Magasinets ordförande Mats Omne är väldigt optimistisk och hoppas på att båda verksamheterna ska utvecklas.

– Vi har presenterat det här för Falu kommun och Region Dalarna (som ger ekonomiska bidrag till föreningen), och fått positiva reaktioner. Vi kommer att få mer tid över till arrangemang av typen som inte nödvändigtvis bär sig kommersiellt, alltså det vi har fått bidrag för, säger Mats Omne och fortsätter:

– På det här sättet blir utbudet ännu större – det är win-win för alla!

Dalhalla på sommaren – Magasinet på vintern

– Dalhallas och Magasinets säsonger kompletterar varandra på ett optimalt sätt och vi ser stora möjligheter till ökat resursutnyttjande, säger Dalhallas styrelseordförande Conny Gesar i ett pressmeddelande.

I videoklippet får du se mer om framtidsplanerna och vad Dalhalla kan bidra med till Magasinets verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.