De är världens bästa innebandyspelare

Uppdaterad
Publicerad

Anna Wijk från KAIS Mora tar, för tredje året i rad, hem utmärkelsen ”Världens bästa spelare”. En annan som kan stoltsera med den titeln för 2016 är Alexander Galante Carlström från IBF, som tar emot priset för första gången.

Det är Innebandymagazinet som nu har, tillsammans med förbundskaptener och internationell innebandymedia, utsett världens bästa spelare för 12:e året i rad på herrsidan och för 10:e gången på damsidan.

¨Den klarast lysande stjärnan”

I motiveringen skrivs att Anna Wijk är ”den klarast lysande stjärnan i såväl superligan som svenska landslaget” och att hon ”under år 2016 tog sitt KAIS Mora till SM-final och vann poängligan i SSL efter att ha presterat på topp i match efter match.”

– Det känns så klart otroligt stort och ärofyllt, jag säger samma sak varje år men det är så jag känner. Att jag presterar säsong efter säsong är så klart kul och stort för mig som spelare, säger Anna Wijk i ett pressmeddelande från Innebandymagazinet.

”Blivit bättre och bättre för varje säsong”

Om Alexander Galante Carlstöm lyder motiveringen att han ”tillhört världstoppen under flera år och samtidigt blivit bättre och bättre för varje säsong. En spelare som haft stor betydelse för framgångarna både i Falun och svenska landslaget. Under 2016 var han helt dominant i superligans skytte- och poängliga, och har visat upp en lägstanivå som varit makalöst hög. Det är dags att världens bästa målskytt också får tituleras världens bästa innebandyspelare.”

– Det känns otroligt kul, det är det största man kan få som individuell spelare. ”Världens bästa” är precis som det låter, bäst i världen, så det kan inte bli större. Jag har alltid haft som mål att vinna det så det är en dröm som går i uppfyllelse, ren glädje, säger Alexander Galante Carlström i ett pressmeddelande från Innebandymagazinet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.