• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Två kvinnor intervjuas i Grängesberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Som ett kulturarv” – se vad Emelie Josefsson och Cecilia Olsson tänker om planerna på att stänga simhallen på orten. Foto: SVT

Klart: Grängesbadet stänger

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Ludvika kommun har nu beslutat om att stänga Grängesbadet i Grängesberg. Det blev klart under ett möte i kultur- och samhällsutvecklingsnämnden på tisdagen.

Kommunen måste spara pengar och det är den stora anledningen till att badet nu kommer att stänga.

– Vi avvecklar verksamheten med personal och hyra från den 1 juli. Det gör vi för att få en budget i balans, säger Sören Finnström, kultur- och samhällsutvecklingnämndens ordförande.

– Finns det inte pengar så finns det inte pengar, men ibland undrar man hur de fördelas, säger Emelie Josefsson som bor i Grängesberg och brukar gå till simhallen med sina barn.

Vill inte att besparingarna ska drabba småbyarna

I dag finns en till simhall inne i Ludvika.

– Vi kommer inte att ta bort möjligheten att bada, sa kommunalrådet Leif Pettersson (S) i en tidigare intervju till SVT Dalarna.

– Jag tycker det är jättetråkigt och det blir längre resväg för alla, barnen måste ju lära sig simma, säger Cecilia Olsson som bor på orten.

2 miljoner kan sparas varje år

Genom att stänga badet kan drygt 2 miljoner kronor sparas årligen.

– Tycker kommunen ska kolla på var det är vettigt att spara så att det inte drabbar småbyarna utanför Ludvika, de har redan dragit in tillräckligt här, säger Cecilia Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.