– Nu kommer en noggrannare utredning att ta vid från oss på Skanska, så att vi kan dra lärdomar av det som hänt. Och för att kunna göra det vill vi ha ett kristeam på plats, även som stöd, säger Edvard Lind, Presstalesperson på Skanska och fortsätter.
– Flera av våra chefer är där redan ikväll och många har avbrutit sina semestrar för att vara där och hjälpa till i arbetet, säger Lind.
Fler krisgrupper i uppstart
Även i Ludvika kallade kommunen in Posomgruppen, en stödgrupp för drabbade i olyckan, och Ludvika Ulrika kyrka höll öppet med jourhavande präst och diakon, för att ta emot människor som har behov av samtal och stöd.
Något som många har tagit till sig, uppger Ludvika kommun på sin sajt. Kyrkan håller fortsatt öppet under kvällen och det går också att ringa jourhavande präst i Ludvika församling, via 0240-66 90 20.
Trafikverket, som leder projektet med bygget av den nya bron, uppger att även de har dragit i gång sin krisorganisation och informerar på sin hemsida trafikverket.se.
Röda korset engagerar sig
Med anledning av det inträffade i Ludvika meddelade också Röda korset under torsdagen att de de också ville bidra. Det handlade främst om psykosocialt stöd, uppger de till SVT.
LÄS MER: Brobygge i centrala Ludvika har rasat – minst 12 skadade