Foto: SVT

Flicka lurades in i förråd och våldtogs – man döms till skyddstillsyn

Publicerad

En man i 25-årsåldern döms till skyddstillsyn efter att ha lurat med sig en liten flicka in i ett förråd, låst dörren och sedan förgripit sig på henne.

Det var i början av september som flickan cyklade omkring i ett bostadsområde i Falun då en man frågade henne om hon ville följa med och titta på hans cykel. Hon följde med mannen in i ett förråd och väl där stängde och låste mannen dörren innan han förgrep sig på henne sexuellt.

Enligt flickans vittnesmål tjatade mannen på henne och erbjöd henne en gåva för att hon skulle vidröra mannen och inte berätta om det för någon.

Berättade för förälder

Mannen greps och häktades efter att flickan berättat om händelsen för en förälder och polisen kunde säkra hans DNA-spår på flickans kläder och från förrådet.

Mannen själv nekar till händelsen men har inte kunnat ge någon förklaring till varför hans DNA fanns på flickans kläder.

Slipper fängelse

Falu tingsrätt dömer mannen för våldtäkt mot barn och konstaterar att brottets minimistraff är två års fängelse. Men eftersom mannen uttryckt en, enligt tingsrätten, ärligt motiverad önskan att genomgå behandling för sitt drogmissbruk och sina psykiska besvär döms mannen istället till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.