Män hoppar från startblock vid en simbassäng under en simtävling. Publiken står i bakgrunden och tittar på händelsen. Vattnet plaskas upp vid nedsänkningen av simmarna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simhallen invigdes med en simtävling mellan majoriteten och oppositionen. Följ med in i den nya simhallen i klippet. Foto: Sofie Lind/SVT

Följ med in i nya simhallen i Malung – kostat 250 miljoner kronor att bygga

Uppdaterad
Publicerad

Nu är simhallen i Malung officiellt invigd, vilket är ett bygge som kostat kommunen runt 250 miljoner kronor att genomföra. Badgästerna som SVT Dalarna pratade med på invigningen verkar nöjda.

Redan i förra veckan hade simhallen smygpremiär för kommuninvånarna, men det var under måndagen som det bjöds på tårta och en simtävling mellan politikerna hölls.

Simhallen har kostat kommunen flera hundra miljoner kronor att bygga, varpå driften är beräknad till åtminstone 19 miljoner kronor om året.

– Den känns lyxig. Vi har hinderbana liksom, spa och allt sådant, säger Doris Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.