Misstänkt kvinna häktas

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen hålls häktningsförhandlingar i Gävle tingsrätt mot den kvinna som misstänks ha förskingrat 20 miljoner kronor från sin arbetsgivare Gävle kommun.

Kvinnan är försvunnen sedan i höstas och om hon häktas i sin frånvaro, innebär det i praktiken att hon blir internationellt efterlyst genom Interpol. Enligt polisens utredning har den totala summan som kvinnan misstänks ha förskingrat, har nu ökat till minst 19,9 miljoner kronor. Pengar som ska ha försvunnit under sex års tid.

Började 2006

Det var i början av november som Gävle kommun upptäckte att det fattades pengar i den kommunala förvaltningen för utbildning och arbete. Efter en internutredning polisanmäldes en kvinna på förvaltningen som sedan 2006 haft ett visst ekonomiskt ansvar. Men samtidigt som förundersökningen inleddes kunde polisen konstatera att kvinnan var försvunnen.

Miljonförskingring i Gävle

Cykeln saknas

Enligt uppgift ska hon ha lämnat sin lägenhet mitt i frukosten utan pass, ID-kort eller pengar. Endast hennes cykel saknades. Kvinnan är misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och anhållen i sin frånvaro.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Miljonförskingring i Gävle

Mer i ämnet