expertkommentator framför en dator

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett jättekul tillfälle att få nörda ner sig ännu mer i rullstolstennisen” – Följ med på en rundvandring på Stefan Olssons nya jobb i Stockholm. Foto: Bella Franzén/SVT

Från tennisproffs till expertkommentator – följ med till Stefan Olssons nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Olsson från Sundborn i Falu kommun var världsstjärna i rullstolstennis i 18 år. Nu är han tillbaka i rampljuset, denna gång som expertkommentator under Paralympics.

– Det har gått tre år sedan jag la av så nu är jag bättre på sidan av och kommentera spelet, än att vara på banan, säger han.

Efter en lång karriär med bland annat Paralympics- och Wimbledonsegrar, så har han lagt racketen på hyllan för några år sedan, för att fokusera på familjelivet och studier vid Högskolan Dalarna.

”Fantastiskt att få sitta här”

Däremot är det svårt att lämna tennisen helt. Just nu är han sportkommentator under Paralympics i Paris. Det är hans första uppdrag som expertkommentator.

– Det är fantastiskt att få sitta och nörda in sig och kommentera hur matchen går. Och det är extra roligt att kommentera någon som jag mött och hängt med en hel del, säger Stefan Olsson.

Har du blivit tvungen att lära dig någon teknik för det här jobbet?

– Jag har fått en lathund av kollegan Johan Ejeborg, men jag fokuserar på det jag är bra på, att kommentera.

Han kommenterar rullstolstennistävlingarna från tv-huset i Stockholm. SVT fick en rundvandring med Stefan på det nya jobbet – se mer i videon.

Rullstolstennisspelaren Stefan Olsson med racket i hand och boll framför ansiktet mot blå bakgrund

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se några höjdpunkter från Stefan Olssons proffskarriär. Foto: Karl Nilsson/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.