Moonica Mac blev årets artist på Dalecarlia Music Awards under torsdagskvällen. Foto: Christine Olsson/TT

Här är årets vinnare på Dalecarlia Music Awards

Publicerad

Dalarnas egen musikgala Dalecarlia arrangerades under torsdagskvällen. Tusse, Svenne Rubins och Moonica Mac är några av de artister som prisades under kvällen. Här är alla vinnarna.

Dalecarlia Music Awards arrangerades för nioende året i rad. Syftet är att uppmärksamma Dalarnas rika musikliv och den här gången blev det framför publik efter två livestreamde upplagor.

Bland annat blev singer-songwritern Moonica Mac årets artist och melodifestivalvinnaren Tousin ”Tusse” Chiza blev vinnare av Årets låt. Vansbrobandet Svenne Rubins vann juryns hederspris.

– Vilket otroligt rikt musikliv som finns här i Dalarna. Det blir extra tydligt en kväll som denna, när vi ser vilken bredd och kvalitet det är på alla årets fjorton vinnare. Det är så inspirerande att äntligen kunna träffas igen för att hylla all fantastisk musik vi har i länet, som vi har längtat. Nu siktar vi emot nästa års storslagna tioårsjubileum för Dalecarlia Music Awards.”, säger galans projektledare Liz Almqvist i ett pressmeddelande.

Här är alla vinnarna på Dalecarlia 2022

Juryns hederpris

Svenne Rubins

Årets låt

Tusse

Årets nykomling

The Radiovisions

Årets låtskrivare

Koda

Årets klassiska

Malva Quartet

Årets musikvideo

My Desert, My Rose (Malva Quartet), Simon Hjortek

Årets artist

Moonica Mac

Årets band

In Mourning

Studieförbundens pris

Alva

Årets album

Lake Drinker Horndal

Årets insats

Wille Toors 100-årsjubileum

Årets folkmusik

Anna Ekborg

Årets producent

Alexander Backlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.