• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Amerikan klar för Leksand?

Uppdaterad
Publicerad

Enligt nätsajten LIF news så är backen Brett Lebda i det närmaste klar för spel i Leksands IF.

Sajten kraschade för LIF news på måndagkvällen när den spred uppgifter i sociala medier om att den 31-åriga backen Brett Lebda är på väg mot Leksand.

LIF news hävdar att de har mycket säkra källor bakom påståendet men kommer ändå med brasklapp:

– Vi skulle vilja säga att han är klar, vilket vi redan hetsat ut på Twitter (miss i kommunikation+exaltering ligger bakom) men med Marko ”99 % klar” Anttila färskt i minnet så vill vi inte ropa allt för mycket hej redan nu.

Brett Lebda kommer närmast från Binghamton Senators men har tidigare spelat i både Toronto Maple Leafs och Detroit Red Wings. Tillsammans med de senare var han med och vann Stanley Cup.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.