Klubbdirektören Patrik Andersson lämnar Mora IK

Uppdaterad
Publicerad

I april blev Patrik Andersson klubbdirektör för Mora IK. Och nu, bara tre månader efter att han tillträtt, så lämnar han posten.

Under senaste året har det varit turbulent i Mora IK:s ledning. En tillförordnad klubbdirektör blev entledigad från sin post och styrelsemedlemmar avslutade sina uppdrag. I april i år gav till slut klubben besked om att Patrik Andersson tillsätts som ny klubbdirektör. Men nu kommer nya bud.

Haft flera roller i Mora IK tidigare

Andersson avslutar sin anställning som klubbdirektör i MIK och lämnar på egen begäran enligt styrelsen. Han arbetar fram till den sista juli. Patrik Andersson har tidigare varit vd, vice klubbdirektör, marknadschef och styrelseordförande i klubben.

Mora IK

”Respekterar Patriks beslut”

– Jag respekterar Patriks beslut då jag uppfattar honom som mycket väl genomtänkt i detta. Det är förstås för klubben inte optimalt eftersom MIK under senaste året har haft tre klubbdirektörer i tjänst, säger ordförande Karin Stikå-Mjöberg på Mora IK:s hemsida.

Styrelsen kommer nu att påbörja rekryteringen av ny klubbdirektör och tills vidare blir Christer Lindqvist Wärme tf klubbdirektör.

SVT Nyheter Dalarna har försökt nå Patrik Andersson för en kommentar.

Sportjournalisten Lukas Henningsson står utanför Mora Tidnings redaktion

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lukas Henningsson som är sportreporter på Mora Tidning, kommenterade i våras hur Mora IK kan påverkas av turbulensen senaste tiden – hör honom i videon. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mora IK

Mer i ämnet