En bärgare fick rycka ut till By Kyrkby i Avesta kommun på tisdagsmorgonen då en buss från Dalatrafik hamnat i diket. Foto: Niklas Hagman

Flera trafikolyckor och påverkan på trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen har det hittills skett flera trafikolyckor i olika delar av länet. Bland annat i Vansbro och Borlänge. En person fördes till sjukhus efter att en personbil och buss kolliderade vid en busshållplats väster om Vansbro.

– Det ska vara väldigt snöigt på platsen, säger SOS Alarm.

Enligt räddningstjänsten Dala Mitt har de fullt upp med olyckorna i det besvärliga vädret.

Det snöar ordentligt på flera håll i länet, enligt SMHI:s prognos. Samtliga olyckor som inträffat på tisdagsmorgonen har har haft påverkan på trafiken.

Bärgningsfirman tipsar

En bärgningsfirma som hade mycket att göra redan igår är Assistancekåren Falun Borlänge. I dag har det varit lite lugnare för dem.

– Många trafikanter är oförberedda och åker fortfarande med sommardäck, säger Niklas Jakobsson, stationschef.

Har du några tips till trafikanter i dag?

– De lär planera sin resväg väl och åka i god tid så att de inte behöver åka så fort. Man lär tänka på att det är vinterväglag och anpassa hastigheten, säger Niklas Jakobsson, stationschef på Assistancekåren Falun Borlänge.

Tre olyckor under morgonen

Olyckan i Vansbro skedde strax innan klockan sex och orsakade stor påverkan på trafiken i cirka 1,5 timme.

Strax efter klockan åtta skedde en lättare kollision i Borlänge på E16 vid Islingby, med tre personbilar. Ingen skadades i olyckan men bärgning behövdes.

Klockan 08.43, kolliderade två personbilar där tre personer var inblandade. Det skedde på Allfarvägen, även där i Borlänge. Enligt räddningstjänsten undersöks personer av ambulanspersonal. Skadeläget är oklart.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet berättar en bärgare om varför snön som har fallit nu har varit extra hal och förrädisk. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.