Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var strax efter 13 på söndagen som larmet kom om en befarad drunkning i Borlänge. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Pojke avliden – gick genom isen på Tjärnasjön i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Den pojke som gick genom isen på Tjärnasjön i Borlänge i söndags har avlidit, bekräftar polisen. Anhöriga ska vara underrättade.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till Tjärnasjön i Borlänge strax efter klockan 13 i söndags efter att minst en person gått igenom isen.

När räddningstjänsten kom på plats ska ingen ha varit kvar i vattnet. Ett barn fördes till sjukhus med ambulans. Vid 17-tiden på söndagen rapporterade Region Dalarna att den drabbade var en pojke, och att han var svårt skadad. På måndagen uppgav regionen att han förts till ett sjukhus utanför länet för fortsatt vård, men ska senare ha avlidit.

Var på isen med två andra

Pojken ska ha befunnit sig på isen tillsammans med två andra personer, en vuxen och ett annat barn, när han hamnade i vattnet, enligt polisen. De två andra hade tagits om hand av räddningstjänsten på plats.

Enligt räddningstjänstens uppgifter ska två personer ha hamnat i vattnet, medan polisen uppgett att det endast var barnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.