Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning som ska göras under måndagen. En person kunde gripas på platsen. Foto: Niklas Hagman

Misstänkt mordbrand i lägenhet i Horndal – en person häktad

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Horndal i Avesta kommun. En person har nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mordbrand.

Det var sent på söndagskvällen som vittnen larmade om att man sett en brand i en lägenhet i Horndal. En eller flera personer ska också ha setts på en balkong.

När räddningstjänsten kom på plats kunde branden släckas snabbt och polisen kunde konstatera att branden var anlagd. Inga andra lägenheter i flerfamiljshuset ska ha skadats vid branden.

En person gripen

En person, en man i 45-årsåldern, greps på plats och är misstänkt för grov mordbrand. På onsdagen häktades han.

Ingen person skadades fysiskt vid branden. Lägenheten är avspärrad för teknisk undersökning som ska göras under måndagen.

– Det hålls också fler förhör med vittnen för att få en bredare bild över händelseförloppet, berättar Mattias Henriksson, vakthavande befäl hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.