Malin Höglund (M), Lennart Sacrédeus (KD), Anna Hed (C) och Joakim Linder (MOP) ingår i Moraalliansen och ska styra tillsammans även framöver. Foto: SVT

Moraalliansen sitter kvar – skola, näringsliv och tillväxt i fokus

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet, Morapartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna ska styra Mora precis som innan valet 2022. Det blev klart på fredagen.

Malin Höglund (M), Anna Hed (C), Joakim Linder (MOP) och Lennart Sacrédeus (KD) är de förstanamn som ingår i Moraalliansen och som kommer att styra tillsammans även framöver.

Tre fokusområden

– Vi kommer att ha några fokusområden den här mandatperioden som dels handlar om näringslivsklimatet som måste förbättras, för vi har dykt i den rankingen under några år. Så det vill vi ändra på, säger Malin Höglund (M) förstanamn på Moderaternas valsedel i kommunfullmäktige.

Valet 2022 Mora

Hon berättar även att de ska prioritera skolan.

– Vi vill att Mora ska vara en av Sveriges bästa skolkommuner. Vi vill förbättra arbetsmiljön både inomhus och utomhus. Och vi kommer att ha kvar byskolorna. Det ser vi som en naturlig del, säger hon.

Det sista fokusområdet är tillväxt och utveckling i hela kommunen.

– Det ska inte bara ske i de centrala delarna av Mora, säger Mallin Höglund (M).

De fyra partierna som ska styra Mora fortsättningsvis samlar lika många mandat i kommunfullmäktige som under förra mandatperioden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Mora

Mer i ämnet