Foto: SVT, Ulf Sonesson

”Var det så här det skulle sluta? Nu dör jag” – Säter-paret om dramatiska cykelolyckan

Uppdaterad
Publicerad

De två cyklister som i onsdags blev påkörda bakifrån av en hjullastare mellan Gustafs och Stora Skedvi träder nu fram och berättar om den traumatiska händelsen. Det var mycket nära att de hade krossats under hjulen på den stora maskinen vars gräsklippningsaggregat träffade och slog omkull cyklisterna.

De två vana cyklisterna Christina och Ulf Sonesson från Säter är blåslagna, bandagerade och mentalt omskakade – men de lever. De berättar att de hade sina cykelkläder i gult och rosa på sig, att de körde efter varandra på vägens kant. De är måna om att synas väl och säger att de aldrig cyklar i bredd. Ändå inträffade olyckan.

– Jag har kört cykel i många länder, bland annat i Spanien och på Mallorca, men jag har aldrig upplevt att bilister och andra trafikanter ser sig för så dåligt som i Sverige, säger Ulf Sonesson som är en sann cykelentusiast.

Förundersökning pågår

De exakta omständigheterna runt olyckan ska polisen försöka ta reda på och har därför inlett en förundersökning.

Någon mer cykeltur blir det nu inte på länge. Dels har makarna för ont för att kunna cykla, dels blev deras dyra cyklar förstörda vid olyckan och dessutom har de nu blivit lite skrämda för vad som kan hända ute på vägarna.

Tidigast nästa år hoppas de kunna cykla igen.

Hör paret Sonesson själva i videon berätta om olyckan och se deras skador och trasiga cyklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.