Nu kan cyklande personal bli aktuellt på fler håll i Mora kommun – ”Det har smittat lite”

Uppdaterad
Publicerad

Inom hemtjänstgruppen som arbetar i centrala Mora är det cykeltur eller promenad som gäller för att förflytta sig i tjänsten. Ett koncept som nu sprider sig inom Mora kommun.

– Det är bättre för miljön och man slipper leta parkering, säger enhetschefen Helen Nybladh.

Miljöfrågan har aktualiserat frågan med att cykla i tjänsten.

– Förutom att det är bättre för miljön så är det en annan kostnad, eftersom vi inte behöver tanka dem. Det som kostar är ju servicen, för det blir ju hårt slitage på cyklarna, säger enhetschefen för hemtjänstgruppen i centrum, Helen Nybladh.

Fler intresserade

Även om hemtjänstgruppen i centrum cyklat under flera år så är de fortfarande ensamma inom hemtjänsten i Mora om detta. Men nu har andra inom kommunen också visat intresse.

Helen Nybladh berättar att flera av hennes kollegor på andra håll inom kommunen nu fått upp ögonen för att också testa att klara sig utan bil, även om det inte är möjligt överallt.

I klippet: ”Det har smittat lite” – Helen Nybladh berättar om hur cyklarna kan sprida sig inom kommunen och hur man vill använda elcyklar framöver för att ta sig längre ut från centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.