Nytt åtal efter Riazatmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person åtalas för grov misshandeln av västerpartisten Daniel Riazat från Falun.

Det är en man i 30-årsåldern från södra Dalarna som är aktiv i Svenska Motståndsrörelsen.

Det var i samband med en antirasistisk manifestation i Ungdomens Hus i Ludvika som företrädare för Svenska Motståndsrörelsen ska ha gått till attack. Den nu åtalade mannen ska ha krossat en glasflaska mot Daniel Riazats huvud och åklagaren konstaterar att gärningen var livsfarlig.

Gävledala: Riazatmisshandel

Härom veckan åtalades en 34-årig man för att ha ofredat Riazat vid samma tillfälle.

Enligt det åtalet ska 34-åringen ha tagit tag i Riazats kläder och försökt dra ut honom från lokalen. Motivet misstänks vara att kränka Riazat på grund av han etniska ursprung.

– De kom in och skrek ”det här är Svenska Motståndsrörelsen... vi är här för att skydda Norden, ni är landsförändare allihopa, vi kan krossa er och göra vad vi vill med er”, berättar Daniel Riazat.

SVT Gävledala har tidigare rapporterat om den långsamma handläggningen av ärendet och hur det kunde dröja nästan två år från misshandeln fram till det att åtal väcktes.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävledala: Riazatmisshandel

Mer i ämnet